EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Traian Băsescu: Creşterea competitivităţii economice – o prioritate; sectorul de stat generează pierderi

0

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, 3 aprilie, că una dintre priorităţile României, în contextul în care ţara noastră doreşte să intre în zona euro, este creşterea competitivităţii, adăugând că sectorul de stat este unul neperformant.

„Din păcate, sectorul de stat generează pierderi, generează pierderi şi prin marile regii, şi printr-un aparat bugetar extrem de dezvoltat în raport cu nevoile reale. Aş spune că pentru politicieni, şi în mod egal pentru specialişti, obligaţia perioadei imediat următoare este găsirea soluţiilor pentru creşterea competitivităţii economiei româneşti”, a afirmat Băsescu, la sărbătorirea a 100 de ani de la înfiinţarea Academiei de Studii Economice.

Şeful statului a precizat că se întreabă adesea, ca om politic, dacă România este pregătită de intrarea în zona Euro, menţionând că răspunsul la această întrebare i l-au dat ţări precum Cipru sau Slovenia. El a afirmat, în context, că deşi cele două ţări au intrat recent în zona Euro, la puţin timp au trecut printr-o criză economică profundă.

„Răspunsul la această întrebare nu poate fi decât legat de economie şi nu strict de criteriile de la Maastricht. Poţi să îndeplineşti criteriile de la Maastricht, dacă economia nu este competitivă, o ţară nu poate rezista în zona Euro. De aceea, cred că una din priorităţile majore ale României este creşterea competitivitaţii”, a adăugat preşedintele.

El a adăugat că România are un sector privat competitiv, în schimb, sectorul de stat este neperformant.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.