Turistelor occidentale li se recomandă să fie mai puţin „prietenoase” în India

Turistele occidentale care merg în India se arată prea ‘prietenoase’ cu bărbaţii pe care îi întâlnesc, atitudinea lor fiind uneori greşit interpretată şi putând duce la agresiuni sexuale. De aceea proprietarul unui restaurant celebru din India le recomandă turistelor să se arate mai puţin apropiate de indieni, relatează 7sur7.be.

Farhang Jehani, proprietar al Cafe Leopold, consideră că ‘bărbaţii indieni înţeleg amabilitatea într-un mod greşit pentru că nu sunt obişnuiţi să vadă femei atât de prietenoase. Indienele nu se comportă aşa. Nu spun că turistele îi provoacă şi sunt de acuzat, ci că, în contextul altei culturi, uneori este mai bine să păstrezi distanţa’.

În condiţiile în care tot mai multe străine sunt violate şi numărul de turiste din India a scăzut cu 35% în ultimele săptămâni, Jehani afirmă că nu a văzut nicio diferenţă în comportamentul acestora. El le sfătuieşte pe femei să îşi ia unele măsuri de precauţie: ‘Nu fiţi prea prietenoase, nu acceptaţi nimic de mâncat sau băut de la necunoscuţi. Este recomandabil să rămâneţi în grup şi să nu vă aventuraţi pe străzi pustii. Nu acceptaţi invitaţiile care vi se fac. Mai bine rămâneţi distante şi prudente, chiar dacă India este o ţară sigură.’

Luna trecută, o turistă elveţiană de 39 de ani a fost victima unui viol colectiv în timp ce campa cu soţul ei într-o zonă împădurită din Madyha Pradesh. Un alt caz este cel al unei britanice care a sărit de la balconul camerei sale de hotel, în Uttar Pradesh, de teama unei agresiuni sexuale, aminteşte 7sur7.be.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.