Verizon anunţă că nu intenţionează să fuzioneze sau să preia operatorul britanic Vodafone

Operatorul american de telefonie mobilă Verizon Communications Inc a anunţat marţi că în prezent nu are nicio intenţie de a fuziona sau a prelua operatorul britanic Vodafone Group Plc, fie singur, fie în colaborare cu alte firme, relatează Reuters.

Cu toate acestea, Verizon a precizat că este dispus să preia pachetul de 45% pe care Vodafone îl deţine la societatea lor mixtă Verizon Wireless U.S.

Marţi, pe blogul Financial Times Alphaville au fost publicate informaţii potrivit căruia Verizon şi principalul său rival american AT&T Inc lucrează la o ofertă comună de preluare a grupului Vodafone, ofertă în cadrul căreia Verizon ar prelua activele Vodafone din SUA iar AT&T ar prelua restul operaţiunilor grupului britanic. Valoarea unei astfel de tranzacţii ar fi urmat să se situeze la 245 miliarde de dolari.

Analistul Robin Bienenstock de la Bernstein consideră că orice altă tranzacţie cu excepţia unei fuziuni nu este bine primită de managementul Vodafone deoarece echipa de conducere consideră că piaţa americană este mult mai atractivă decât Europa pentru telefonia mobilă. De asemenea, analiştii consideră că există beneficii de pe urma preluării de către Verizon a pachetului deţinut de Vodafone la societatea lor mixtă, însă sunt mult mai sceptici la ideea că AT&T va prelua activele din străinătate ale Vodafone.

Verizon a informat de mai multe ori în ultimi ani că ar dori să preia restul acţiunilor pe care nu le deţine la Verizon Wireless, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, însă până acum cei doi parteneri nu au putut să ajungă la un acord. Speculaţiile cu privire la un posibil acord între Verizon şi Vodafone s-au înmulţit de la începutul acestui an în condiţiile în care Vodafone a analizat ce poate face cu operaţiunile sale americane, considerate de mulţi investitori drept cele mai valoroase active ale sale.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, după venituri, cu aproximativ 403 milioane de clienţi în întreaga lume, la 31 decembrie 2012. Compania are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume.

Numărul clienţilor Vodafone România a crescut cu 247.847 în trimestrul al treilea al anului financiar încheiat la 31 decembrie 2012, comparativ cu trimestrul precedent, compania înregistrând, la 31 decembrie, 8.122.067 de clienţi.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.