Argentina: Cel puţin 25 de morţi în urma inundaţiilor în oraşul La Plata

Cel puţin 25 de persoane au murit în noaptea de marţi spre miercuri în oraşul argentinian La Plata, la 60 km de Buenos Aires, în urma inundaţiilor masive, iar mii de locuitori au fost evacuaţi din casele lor, potrivit guvernatorului local, citat de AFP şi Associated Press.

Bilanţul victimelor ploilor torenţiale din ultimele zile în provincia Buenos Aires, a cărui capitală este La Plata, se ridică astfel la cel puţin 31 de morţi.

‘Pentru moment, putem confirma un minim de 25 de decese. Trupurile neînsufleţite au apărut când apele au început să se retragă’, a afirmat într-o conferinţă de presă Daniel Scioli, guvernatorul provinciei.

Multe dintre victime au murit înecate atunci când încercau să se adăpostească în maşinile lor, în Tolusa, o suburbie a La Plata, a precizat Scioli.

Jumătate din oraşul de 900.000 de locuitori a fost inundat şi era lipsit miercuri de curent electric.

În capitala argentiniană au fost afectate de inundaţii circa 350.000 de persoane. Un angajat de la metrou a murit electrocutat într-o staţie, în timpul unei operaţiuni de pompare a apei acumulate în subteran. Furtuna a cauzat o serie de întreruperi ale curentului electric, căderi de arbori şi perturbarea mai multor servicii de transport în comun.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.