EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Coreea de Nord ar putea să fi amplasat o rachetă balistică pe coasta de est

0

Serviciile de informaţii sud-coreene suspectează că Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, Coreea de Nord) ar putea să fi amplasat pe coasta de est a peninsulei o rachetă balistică, cu rază medie de acţiune, de tipul Musudan, transmite agenţia de presă Yonhap.

‘Serviciile de informaţii ale Coreii de Sud şi SUA au identificat semne că RPDC a desfăşurat pe coasta sa de est o instalaţie ce poate fi o rachetă balistică, cu rază medie de acţiune’, a declarat, sub rezerva anonimatului, un oficial din cadrul guvernului de la Seul.

Experţii sud-coreeni afirmă că dispozitivul transferat pe coasta de est a RPDC seamănă cu racheta balistică ‘Musudan’, demonstrată pentru prima oară de Phenian la parada militară din octombrie 2010.Se crede că raza de acţiune a acestei rachete este de aproximativ 3.000-4.000 de kilometri.

Potrivit serviciilor secrete, racheta putea să fi fost transportată cu trenul spre coasta de est, dar nu există informaţii publice în acest sens. Conform Yonhap, agenţiile de informaţii americane şi sud-coreene continuă să monitorizeze îndeaproape orice mişcare posibilă în legătură cu acest obiectiv.

Regimul nord-coreean a anunţat, joi, că a ‘ ratificat atacul necruţător împotriva SUA, eventual cu arme nucleare’, după cum transmite Reuters.

Într-un comunicat citat de agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, preluată de AFP, statul major general al armatei nord-coreene declară că informează oficial Washingtonul că americanii vor fi ‘zdrobiţi’ prin ‘mijloacele loviturii nucleare’.

Ameninţările Phenianului împotriva Seulului şi a Washingtonului sunt difuzate zilnic de televiziunea de stat şi radio a Coreii de Nord şi, de regulă, sunt doar declaraţii de intenţie, remarcă presa sud-coreeană.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.