Oferta publică Transgaz începe joi, iar intervalul de preţ este de 171-230 lei/acţiune

0

Oferta publică secundară de acţiuni Transgaz va începe joi, 4 aprilie 2013, iar intervalul de preţ este de 171-230 lei/acţiune, a anunţat miercuri Laurenţiu Ciocîrlan, şeful Diviziei de Investment Banking de la Raiffeisen Capital Investment, la Bursa de Valori Bucureşti.

Oferta Transgaz se va desfăşura timp de nouă zile lucrătoare, până pe 16 aprilie, alocarea acţiunilor se va face pe 17 aprilie, data efectivă a tranzacţiei va fi 22 aprilie, iar decontarea se va face pe 25 aprilie.

În cadrul ofertei sunt puse la dispoziţia investitorilor 1,766 milioane acţiuni (15% din capital) în trei tranşe – cea mai mare tranşă (85% din total) este pentru investitorii instituţionali, iar celelalte două tranşe sunt pentru investitorii ne instituţionali, una pentru subscrieri mici, de până la 1.000 de acţiuni (7% din total), iar cealaltă pentru subscrieri mai mari de 1.000 de acţiuni.

Directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, a declarat miercuri, la BVB, că Transgaz este cel mai bun plătitor de dividende pe piaţa românească, datorită performanţei financiare şi ratei ridicate de distribuţie a dividendelor. În 2011, compania a distribuit ca dividende 90% din profitul net, iar pentru 2012 va distribui ca dividende 80% din profitul net.

Transgaz este o companie cunoscută, monopol natural, care are venituri stabile şi predictibile şi care va ajunge să deţină o importanţă deosebită în regiune, a mai spus Rusu.

Preşedintele BVB, Lucian Anghel, a salutat faptul că autorităţile au respectat graficul listării şi a afirmat că oferta Transgaz are toate premisele şi ingredientele pentru a fi un adevărat succes.

‘Oferta Transgaz este o primă ploaie după un an de secetă şi ar putea constitui un început de drum pentru următoarele listări: Romgaz, Nuclearelectrica şi Hidroelectrica’, a mai spus preşedintele bursei.

Guvernul a adoptat miercuri hotărârea pentru modificarea şi completarea HG 827/2010 pentru aprobarea strategiei de vânzare a unor acţiuni emise de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „Transgaz” – S.A. Mediaş prin metode specifice pieţei de capital.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.