Sondaj: Mai mult de jumătate dintre români nu ştiu cine a câştigat finala naţională Eurovision 2013

Mai mult de jumătate dintre români nu ştiu cine a câştigat în acest an finala naţională a concursului Eurovision, relevă un sondaj realizat de INSCOP Research, în perioada 19 – 27 martie, transmis miercuri.

Potrivit cercetării sociologice, 58,8% dintre români nu ştiu cine a câştigat finala naţională a Eurovision, 36,2% dintre respondenţi susţin că da, iar 5% – nu ştiu/ nu răspund.

Sondajul relevă că 67,5% dintre respondenţi nu au urmărit selecţia naţională a competiţiei, în timp ce 30,3% spun că da, iar 2,2% – nu ştiu/ nu răspund.

Din totalul celor care cunosc piesa care va reprezenta România la Malmo (36,2%), 48,5% spun că le-a plăcut melodia, 42,1% în schimb afirmă că nu le-a plăcut, iar 9,4% – nu ştiu.

De asemenea, 44,3% dintre români, potrivit sondajului, nu cred că România are şanse să câştige concursul Eurovision, 37,9% nu ştiu, doar 17,8% afirmând că ţara noastră are şanse de câştigare a competiţiei.

Întrebaţi care cred că sunt criteriile care stabilesc câştigătorii la Eurovision, 23,7% dintre respondenţi au susţinut că relaţiile de prietenie dintre ţări, 16,5% – calitatea melodiei, 13,6% – prestaţia interpretului/ interpretei, 10,2% – spectacolul/ show-ul de pe scenă, 2,5% consideră că limba în care este cântată melodia, iar 33,5% – nu ştiu sau nu răspund.

Sondajul „Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România” a fost realizat de INSCOP Research la comanda „Adevărul”, în perioada 19 – 27 martie, pe un eşantion multistratificat, probabilistic, de 1.082 de persoane, reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe bază de chestionar, aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Chestionarele au fost aplicate în 39 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, într-un total de 76 de localităţi. Eroarea maximă admisă a datelor este de 3% la un grad de încredere de 95%.

Cezar va reprezenta România la Eurovision 2013, după ce a câştigat selecţia naţională a concursului, cu piesa „It’s my life”.

România va concura în cea de a doua semifinală de la Malmo, programată pe 16 mai. Prima semifinală se va desfăşura pe 14 mai, iar finala Eurovision va avea loc pe 18 mai.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.