Victor Ponta: Am nominalizat-o pe Kovesi pe baza convingerilor mele; este o garanţie pentru partenerii internaţionali

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că a propus-o pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA baza propriilor convingeri, arătând, totodată, că prin „impresia” creată asupra partenerilor internaţionali, fostul procuror general al României constituie o garanţie pentru ei că actualul guvern nu-şi propune să transforme DNA într-un instrument pentru politicieni corupţi.

„Am nominalizat-o eu pe baza convingerilor mele”, a afirmat Victor Ponta la Antena 3, întrebat fiind dacă i-a cerut cineva să o nominalizeze pe Kovesi.
El a mai spus că Bruxellesul şi-a concentrat atenţia asupra activităţii DNA. „Principala atenţie a CE şi a partenerilor noştri europeni este asupra DNA. În timp ce toate celelalte funcţii şi unităţi se ocupă de infracţiuni grave, crimă organizată la DIICOT (…), DNA are ca targeturi corupţia la nivel înalt în cadrul sistemului politic şi atunci partenerii noştri europeni, CE, sunt în mod speciali interesaţi de cine va fi la DNA şi evident primesc din ţară tot soiul de informaţii cum USL vrea să pună nu ştiu ce procurori obedienţi ai USL şi care vor opri anchetele”, a explicat şeful Guvernului.

Ponta a afirmat că Laura Codruţa Kovesi, prin funcţia pe care a ocupat-o, de procuror general, „şi prin impresia creată la partenerii noştri internaţionali, este o garanţie pentru aceştia că nu vrem să facem din DNA un instrument care să apere politicieni corupţi”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.