Armata este pregătită să intervină cu militari şi mijloace tehnice în cazul unor inundaţii

Armata este pregătită să intervină, la nivel naţional, cu peste 3.700 de militari şi aproximativ 600 de mijloace tehnice, dacă autorităţile locale vor solicita sprijinul MApN în cazul unor dezastre naturale cum ar fi cele produse de inundaţii, au declarat oficiali ai Ministerului Apărării Naţionale.

„La nevoie, forţele şi mijloacele puse la dispoziţie pot fi suplimentate”, informează MApN, care precizează că mijloacele tehnice constau în transportoare amfibii blindate, autocamioane şi tractoare, aeronave, nave maritime şi fluviale.

Potrivit sursei citate, autorităţile locale nu au solicitat, până în acest moment, sprijinul militarilor în localităţile afectate de inundaţii.

„Până în acest moment nu avem solicitări de intervenţie la inundaţii din partea autorităţilor locale sau judeţene”, a precizat MApN.

Aproximativ 1.800 de hectare de teren de agricol au fost afectate de inundaţii, precum şi drumuri, poduri şi podeţe, dar în prezent nu există persoane izolate, a precizat, joi, viceprim-ministrul Liviu Dragnea, la comandamentul convocat ca urmare a avertizărilor hidrologice emise de Institutul Naţional de Hidrologie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.