Barroso nu exclude un nou mandat la preşedinţia Comisiei Europene după 2014

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anunţat joi, 4 aprilie, într-o conferinţă de presă la Viena, că nu exclude candidatura pentru un nou mandat la conducerea instituţiei europene, începând din octombrie 2014, relatează AFP.

‘Mandatul meu se încheie în octombrie 2014, voi lua atunci o decizie’, a explicat Barroso, întrebat de un jurnalist privind viitorul său personal. Preşedintele CE a adăugat, zâmbind: ‘Vă mulţumesc pentru interesul vostru’.

Barroso (57 de ani) a apreciat că marile partide europene ar trebui să propună un nume pentru preşedinţia Comisiei Europene pe lista lor la următoarele alegeri europene, programate în iunie 2014.

‘Votul ar avea, astfel, o dimensiune europeană, iar partidele ar putea explica ce doresc pentru Europa’, a precizat acesta, într-o conferinţă de presă alături de cancelarul austriac, social-democratul Werner Faymann.

Pentru preşedintele CE, este important ca acest viitor scrutin să nu fie doar ‘suma a 27 de alegeri naţionale’.

Jose Manuel Barroso este preşedinte al Comisiei Europene din 2004. Mandatul său a fost reînnoit în septembrie 2009.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.