EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Circa 500 de persoane au protestat la Slatina faţă de sistemul de promovare a energiei regenerabile

0

Aproximativ 500 de persoane, membri ai unor sindicate afiliate CNS „Cartel Alfa”, au protestat joi la Slatina, în faţa Prefecturii Olt, împotriva sistemului de promovare a energiei din surse regenerabile, care, susţin sindicaliştii, „va scufunda industria metalurgică” şi va încărca facturile consumatorilor casnici de energie electrică.

Mitingul a fost organizat de filiala Olt a Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Afla” pentru a atrage atenţia asupra „efectelor dezastruoase” ale Legii privind sistemul de promovare a producerii energiei din surse regenerabile dar şi pentru a solicita modificarea Legii dialogului social şi a Legii pensiilor.

Sindicaliştii au declarat că industria metalurgică va falimenta în câteva luni din cauza costului ridicat al energiei electrice şi la Slatina se vor pierde mii de locuri de muncă.

„Certificatele verzi sunt o problemă atât pentru marii consumatori industriali cât şi pentru populaţie. Nimeni nu-şi permite astăzi şi nu va trebui să rămână fără loc de muncă, în condiţiile în care nu vin alţi investitori. Este un fals că energia verde şi certificatele verzi vor determina crearea de locuri de muncă şi vor aduce bani în România. Aceşti investitori vin să ia bani din România. Eu nu ştiu dacă actualul Guvern sau cele anterioare au fost de vină, dar solicităm actualului guvern să revină cu picioarele pe pământ şi să ia decizii pentru poporului român, nu împotriva poporului român”, a afirmat liderul Sindicatului Liber Aluministul, Constantin Popescu.

Participanţii la miting, majoritatea angajaţi ai unor companii de pe platforma industrială Slatina au susţinut că se tem de pierderea locurilor de muncă, în condiţiile în care fabricile ai căror salariaţi sunt nu vor mai fi competitive din cauza costurilor cu energia electrică.

„Prima problemă este taxa de cogenerare, certificatele verzi, care vor îngropa industria românească dacă nu se va reduce preţul acestora. România la toate drepturile e pe ultimul loc, iar când e vorba să plătim e pe primul loc, înaintea Franţei şi Germaniei. Banii se duc în buzunarele investitorilor străini. Cerem Guvernului să modifice de urgenţă această lege. Cerem să fie modificată şi Legea Dialogului Social”, a declarat preşedintele filialei Olt a CNS „Cartel Alfa”, Constantin Boerescu.

Chiar dacă tema mitingului a fost solicitarea sindicaliştilor de a fi modificată legea privind susţinerea producerii energiei din surse regenerabile, participanţii au scandat, la câteva minute de la începerea acţiunii, lozinci antiguvernamentale. „Jos guvernul” a fost lozinca ce s-a auzit de zeci de ori până la finalul acţiunii de pichetare.

Aceasta este prima acţiune de stradă de la instalarea Guvernului condus de premierul Victor Ponta când se scandează la Slatina lozinci antiguvernamentale.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.