Grevă japoneză la Romgaz Mediaş: Angajaţii au protestat împotriva ministrului Niţă şi a mutării sediului la Bucureşti

Un număr de 380 de angajaţi din sediul central al Romgaz din Mediaş, judeţul Sibiu, au protestat joi, 5 arilie, timp de opt ore, printr-o grevă japoneză, purtând banderole albe, împotriva intenţiei ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, de a muta sediul Romgaz la Bucureşti, a declarat Ioan Stoicovici, preşedintele Sindicatului Liber Romgaz Mediaş.

„Am solicitat ca cei 380 de salariaţi de la sediul central al societăţii să facă grevă japoneză şi toţi au făcut grevă japoneză. Protestul de azi este un semnal de alarmă pentru ceea ce se întâmplă pe structura Romgaz-ului. S-a încercat înainte de Berceanu, de Videanu, se încearcă acum de Niţă. Noi ne aşteptăm ca la fiecare schimbare a ministrului să se întâmple ceva, intenţia clară a fost de mutare a sediului Romgaz-ului”, a spus liderul sindical.

Potrivit acestuia, intenţia ministrului Niţă este clară de a muta Romgaz-ul la Bucureşti.

„Ce sediu să se facă la Bucureşti? Acesta este primul lucru. Al doilea lucru, va fi sediul central al Romgaz-ului. Dacă de o sută de ani noi am ştiut să ne facem bine treaba, acum cine ne zice să nu ne mai facem treaba? Un ministru care este de nu ştiu câte luni de zile la guvernare, iar noi ne facem treaba de o sută de ani. Nu garantează nimeni ca a doua convocare a Adunării Generale a Acţionarilor nu va fi cu aprobarea mutării sediului central al Romgaz la Bucureşti”, a declarat Ioan Stoicovici care a adăugat că sindicatul doreşte o „garanţie clară de la premierul Victor Ponta” că Romgaz-ul rămâne la Mediaş.

Starea de tensiune de la Romgaz este resimţită de toţi cei 6.500 de angajaţi.

Prefectul de Sibiu a convocat de urgenţă pentru vineri Comisia de Dialog Social a Judeţului, la cererea sindicaliştilor din Romgaz, în care se va discuta despre protestul acestora faţă de ministrul Niţă.

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că „ar fi o eroare gravă”, mutarea Romgaz sau Transgaz din celălalt municipiu al judeţului, Mediaşul, la Bucureşti, cum s-a vehiculat în ultimele săptămâni.

Intenţia ministrului Niţă a fost criticată şi de liderii judeţeni ai PNL şi PDL Sibiu. Fostul ministru PDL al Economiei Ion Ariton a declarat joi că ministrul Niţă îşi face campanie electorală.

„D-l Constantin Niţă, ministru delegat al Energiei, face campanie electorala, în loc să-şi vadă de treburile sale importante şi urgente în economia românească. Din păcate, ministrul delegat şi şef al PSD Braşov profită de funcţia guvernamentală pentru a fi remarcată public poziţia sa anti-sibiană în viitoarea regionalizare administrativă a României. Primul demers s-a referit la eventuala mutare a sediului Romgaz de la Mediaş la Bucureşti, mizând pe diminuarea potenţialului economic al judeţului Sibiu, în perspectiva competiţiei cu Braşovul în alegerea viitoarei capitale a regiunii Centru”, a spus Ariton(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.