În premieră, lucrări de Luchian, Grigorescu şi Aman expuse la Arad

Sala ‘Regele Ferdinand’ a Primăriei municipiului Arad va găzdui, miercuri, 10 aprilie, între orele 10,00 şi 21,00, cel mai important eveniment artistic al anului, respectiv Expoziţia de Artă Românească şi Europeană Importantă, 50 de capodopere ale artei româneşti şi europene.

‘Expoziţia al cărei vernisaj de presă va avea loc marţi, la ora 12,00, prezintă în premieră capodopere semnate de cei mai apreciaţi pictori români pe piaţa de artă: Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Aman, Nicolae Vermont, Octav Băncilă, dar şi Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba, Ion Ţuculescu’, se spune într-un comunicat de presă al ‘Artmark’ remis joi .

Potrivit sursei citate, cel mai valoros tablou ce va fi expus la Arad este ‘Primăvara (Două muze)’ a lui Luchian, având o valoare estimativă de 100.000 – 200.000 de euro, tablou despre care criticii afirmă că reprezintă portretul iubitei pictorului, Cecilia Vasilescu, şi al mamei acesteia. Opera este plasată într-un context biografic interesant. Între 1898 şi 1899, Ştefan Luchian ajungea la Alexandria unde, alături de pictorii Constantin Pascaly şi Constantin Artachino, avea să lucreze la zugrăvirea bisericii-catedrală, la comanda dată de primarul oraşului, Ştefan Vasilescu. Este binecunoscută idila pe care Luchian a avut-o cu fiica acestuia, Cecilia Vasilescu, idilă încheiată abrupt după doar o vară, în iunie 1899.

Parteneri ai evenimentului expoziţional sunt Primăria municipiului, Teatrul Clasic ‘Ioan Slavici’ şi Complexul Muzeal Arad.

Operele care vor fi prezentate în cadrul Expoziţiei de Artă Românească şi Europeană Importantă de la Arad, urmează a fi licitate la Bucureşti, în perioada 16 – 18 aprilie.

‘Artmark’ este o casă de licitaţii de artă înfiinţată în 2008, care selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată, susţinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expoziţii de artă de anvergură naţională.

În cei cinci ani de existenţă, ‘Artmark’ a organizat aproape 100 de licitaţii de artă, care au pus în vânzare peste 10.000 de opere de artă şi obiecte de colecţie.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.