IPP: Numirea unui procuror din afara DNA ca şef al acestei structuri este de neadmis

Numirea unui procuror din afara Direcţiei Naţionale Anticorupţie ca şef al acestei structuri este „de neadmis”, consideră reprezentanţii Institutului pentru Politici Publice, care susţin punctul de vedere conform căruia la conducerea DNA trebuie desemnat un procuror cu experienţă în dosare importante din domeniul anticorupţiei.

„Faţă de fenomenul de amploare al corupţiei din România numai un procuror cu experienţă dovedită poate conduce investigaţiile necesare în dosare, România nefiind dispusă să experimenteze alt fel de procurori în fruntea DNA”, se apreciază într-un comunicat al IPP remis joi .

În ceea ce priveşte renominalizarea lui Tiberiu Niţu în funcţia de procuror general, IPP dezaprobă faptul că un procuror respins de corpul de magistraţi – prin CSM – a putut să fie renominalizat.

„Ne-am exprima surprinderea ca preşedintele Traian Băsescu să aprobe numirea domnului Tiberiu Niţu după ce deja a respins această propunere. În contextul în care liderii politici din România, dar şi de la Bruxelles vorbesc obsesiv despre independenţa justiţiei, asistăm din păcate la un spectacol degradant de negocieri tip troc”, se arată în comunicatul IPP.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.