Raluca Turcan candidează pentru un nou mandat de vicepreşedinte al PDL

Vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), deputatul de Sibiu, Raluca Turcan a declarat joi seara,că va candida pentru un nou mandat de vicepreşedinte, pe Departamentul pentru politici in educaţie, cercetare, cultură, culte, minorităţi şi sport.

„Candidez pentru funcţia de vicepreşedinte pe Departamentul pentru politici in educaţie, cercetare, cultură, culte, minorităţi şi sport. Este domeniul în care pot să-mi valorific cel mai bine experienţa  de aproape opt ani de preşedinte al Comisiei pentru Cultură din Parlament şi al Comisiei pentru Educaţie. În acest domeniu am făcut proiecte importante in Parlament şi pentru oameni. Este un domeniu în care PDL poate atrage oameni de valoare şi unde e nevoie de viziune, consecvenţă şi determinare pentru creşterea calităţii învăţământului românesc”, a precizat  Raluca Turcan.

Aceasta a mai spus că se angajează în această competiţie „cu seriozitate, responsabilitate şi ataşament total faţă de interesul public.”

Raluca Turcan a criticat cu acest prilej USL-ul pe care îl acuză că „este lipsit de respect pentru educaţie.”

„În ultimul an, am văzut lipsa de respect a USL pentru educaţie. Au schimbat cinci miniştri acuzaţi, rând pe rând, de plagiat, fals în declaraţii şi incompatibilitate. Au modificat legea pentru propriul interes, au spulberat speranţa de şanse egale pentru copii şi orice predictibilitate in domeniu”, a mai precizat Raluca Turcan.

Raluca Turcan a fost printre principalii susţinători ai actualului preşedinte al PDL, Vasile Blaga. Deputata de Sibiu ocupă funcţia de vicepreşedinte al PDL din 2007, cu o pauză între mai 2011 şi iunie 2012.

Sâmbătă 6 aprilie va avea loc Consiliul Naţional de Coordonare al PDL în cadrul căruia se vor alege funcţiile în Biroul Permanent Naţional al partidului.

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a afirmat, într-un interviu acordat , că îşi doreşte ca două din cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte al PDL să fie ocupate de femei, precizând că Anca Boagiu, Andreea Paul, Raluca Turcan şi Valeria Schelean sunt „foarte bine pregătite profesional şi politic”.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.