Sibiu: Primul Salon internaţional de benzi desenate din oraş

Tineri autori de benzi desenate din Franţa şi România se vor întâlni de vineri până duminică, la Biblioteca ASTRA din Sibiu, unde va avea loc primul Salon internaţional de benzi desenate de la Sibiu, au anunţat organizatorii acestei manifestări.

 Sunt aşteptaţi la Sibiu Şerban Andreescu, Adrian Barbu, Dodo Nita. Vor fi prezenţi de asemenea şi doi autori francezi, respectiv, Nicolas Julliard şi Aubry Poitrin.

Salonul propune activităţi diverse pentru familiarizarea cu toate stilurile de bandă desenată.

Ziua de vineri, este consacrată elevilor, în cadrul săptămânii „Ştii mai mult, fii mai bun”. Împreună cu profesorii lor, elevii vor putea participa la ateliere de realizare a unei benzi desenate care vor fi animate de autori profesionişti. Tot vineri, la ora 18,00 va avea loc inaugurarea oficială a Salonului.

Sâmbătă, salonul este deschis între orele 10,00 şi 17,00. Vor avea loc ateliere pentru copii, meciuri de benzi desenate: performanţe artistice în direct, unde autorii vor lansa provocări pe hârtia albă. Sâmbătă seară, la ora 18,30 autorii se vor reîntâlni la Atrium Cafe, în Piaţa Mică, pentru un alt meci de benzi desenate.

În cadrul acestui salon vor putea fi vizitate şi două expoziţii: una care povesteşte parcursul operei lui M. Gire, unul dintre desenatorii benzii desenate „Arthur, fantoma”, personajul Jean Cezard, care a fost prezent mulţi ani în revista „Pif Gadget”. A doua expoziţie prezintă munca artistului plastic Nicolas Julliard, care şi-a transpus lucrările în benzi desenate.

Tot cu ocazia salonului vor avea loc două conferinţe: sâmbătă la ora 14,00, Dodo Nita va anima împreună cu Nicolas Julliard o masă rotundă despre trecerea de la banda desenată: literatura pentru copii la literatura pentru adulţi. Duminica, 7 aprilie, la ora 11,00, a doua conferinţă se va axa pe relaţiile dintre România şi Franţa pe tematica benzilor desenate.

Accesul la salon este gratuit şi pe toată perioada weekend-ului.Vizitatorii vor putea cumpăra cărţile de benzi desenate ale autorilor prezenţi.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.