Carne de porc descoperită în lasagna cu carne de elan comercializată de IKEA în Europa

Gigantul suedez din lumea mobilei IKEA a anunţat sâmbătă, 6 aprilie,  că a sistat vânzarea în Europa a pachetelor de lasagna din carne de elan congelate, după descoperirea unor urme de carne de porc neetichetate în acest tip de produs, scrie AFP.

 Pachetele, care conţin 12 la sută carne, au fost vândute doar în ţările europene şi nu au fost comercializate şi în lumea musulmană, a precizat într-un comunicat grupul, în contextul în care religia islamică interzice consumul cărnii de porc.

IKEA a retras de pe piaţă 17.600 de porţii de lasagna şi a început efectuarea propriilor teste după ce un laborator belgian a descoperit că în carnea tocată de elan se afla puţin peste 1% carne de porc. ‘Am fost contactaţi la 22 martie de autorităţile belgiene şi am reacţionat imediat’, a declarat Josefin Thorell, purtătoare de cuvânt IKEA.

Citeste si:  Agricultură ecologică: Modalităţi alternative de a creşte animale

Contaminarea provine de la societatea Dafgaard, care toacă ‘şi carne de vită, şi de porc în timpul dimineţii şi carne de elan în timpul după-amiezei’, a explicat purtătoarea de cuvânt. Aceeaşi societate a furnizat şi chifteluţele din carne de vită retrase de pe piaţă de IKEA după ce a ieşit la iveală faptul că acestea conţineau carne de cal.

‘Am examinat modalităţi de urmat împreună cu Dafgaard pentru a evita repetarea unor astfel de evenimente. Societatea dispune acum de instalaţii separate dedicate diferitelor tipuri de producţie’ de carne, a adăugat ea. IKEA a anunţat la 21 martie că a început să reintroducă, în mod progresiv, în restaurantele sale chifteluţele de vită şi că şi-a redus numărul de furnizori pentru acestea, notează AFP.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Melc spune

    Pariu ca elanu vine tot din Romania

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close