EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Coreea de Nord îşi retrage muncitorii de la complexul industrial intercoreean Kaesong

0

Coreea de Nord a afirmat luni că îşi va retrage cei 53.000 de muncitori de la complexul industrial intercoreean Kaesong, ultimul simbol al cooperării Phenianului cu rivalul său sud-coreean, şi îşi va suspenda temporar toate activităţile de aici, informează AP, Reuters şi AFP.

‘Ne vom retrage toţi angajaţii din zonă. Phenianul îşi va suspenda de asemenea temporar activităţile din complex şi examinează dacă va permite în continuare existenţa acestuia sau închiderea sa’, a declarat Kim Yang Gon, un important oficial nord-coreean, într-un comunicat transmis agenţiei oficiale KCNA.

‘Modul în care situaţia va evolua în următoarele zile va depinde în totalitate de atitudinea autorităţilor sud-coreene’, a mai spus el.

Complexul Kaesong combină forţa de muncă ieftină din Coreea de Nord şi tehnologia sud-coreeană. Acesta reprezintă ultimul din proiectele intercoreene din perioada anterioară de cooperare între nord şi sud.

Începând de miercurea trecută, Phenianul a interzis accesul la Kaesong a personalului sud-coreean şi camioanelor care livrau materiale, pe fondul agravării situaţiei din Peninsula Coreeană.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.