Dr. Raed Arafat – În curând, o formă a legii malpraxisului, cu despăgubirea victimei

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat sâmbătă la Oradea că legea malpraxisului este în lucru, în două-trei săptămâni urmând să apară o formă pe care ministerul o va propune dezbaterii publice.

‘Este o comisie numită de ministru, pe care o coordonez personal şi include mai mulţi oameni din mai multe domenii, inclusiv din Colegiul medicilor, avem medici, avocaţi, un colectiv care acum este deja spre forma finală a legii’, a afirmat dr. Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat că se discută şi cu comisia de supraveghere a asigurărilor şi cu reprezentanţi ai asigurărilor, deoarece legea malpraxisului trebuie să ajungă să rezolve o problemă, adică despăgubirea victimei.

‘În momentul în care se întâmplă un malpraxis, procesul trebuie să meargă mai departe, ca şi victima să primească despăgubire. Dacă se rezolvă acest lucru şi punem, să zicem, soluţionarea să fie direct cu cei de la asigurări, s-ar putea să rezolvăm foarte multe din nemulţumirile populaţiei în aceste situaţii’, a spus dr. Arafat.

El a adăugat că mai sunt aspecte care se discută şi se negociază cu reprezentanţii asigurărilor, motiv pentru care va mai dura probabil două sau trei săptămâni până ce ministerul va oferi o formă a legii pe care să o pună în dezbatere publică.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a primit sâmbătă la Oradea Premiul ‘Dr. Marta Buteanu’ din partea Fundaţiei pentru Sănătate, în cadrul conferinţei internaţionale ‘Medicul şi societatea’, organizată în 5 şi 6 aprilie, împreună Asociaţia SARTISS şi Colegiul Medicilor Bihor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.