Iordania va avea 1,2 milioane de refugiaţi sirieni în decembrie, potrivit ONU

Numărul refugiaţilor sirieni din Iordania va atinge 1,2 milioane de persoane la sfârşitul anului, a avertizat vineri UNICEF, care, în contextul ‘lipsei dramatice de fonduri’, a cerut ajutor pentru a-i putea alimenta, imuniza şi educa pe copiii sirieni, transmite EFE.

În prezent, în Iordania sunt 404.739 de refugiaţi sirieni, dintre care 340.370 sunt înregistraţi şi alţi 64.360 urmează a fi înregistraţi. ONU se aşteaptă ca acest număr să se dubleze în iulie şi să se tripleze în decembrie, numărul total urmând să ajungă la 1,2 milioane, a afirmat purtătorul de cuvânt al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Marixie Mercado.

De la începutul anului, circa 2.000 de refugiaţi sirieni pe zi trec frontiera Iordaniei. În paralel se înregistrează o ‘lipsă dramatică de fonduri’ pentru menţinerea activităţii UNICEF în Iordania.

Din cei 57 de milioane de dolari solicitaţi pentru 2013, s-au primit numai 12 milioane. Din această cauză, 50.000 de copii care supravieţuiesc în tabăra de refugiaţi Zaatari nu vor mai primi mâncare, apă, imunizare şi sprijin în educaţie.

Practic, UNICEF nu va putea deschide o a treia şcoală – deja construită – în Zaatari din lipsă de fonduri pentru plata salariilor profesorilor, manualelor şi materialului şcolar şi că nu va mai putea asista alţi copii în afară de cei 30.000 pe care deja îi ajută şi care participă la ore în şcoli iordaniene, a explicat Marixie Mercado.

Dintre cei 404.739 de refugiaţi sirieni din Iordania, 80% au fost primiţi în familii locale.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.