EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Japonia ordonă să se doboare orice rachetă nord-coreeană ce i-ar viza teritoriul

0

Japonia a ordonat duminică armatei sale să doboare orice rachetă nord-coreeană ce i-ar viza teritoriul, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării în timp ce, potrivit Seulului, Phenianul pregăteşte un nou test nuclear, informează AFP.

Ordinul, dat de ministrul japonez al apărării Itsunori Onodera, se va traduce mai ales prin desfăşurarea în Marea Japoniei de distrugătoare echipate cu sistemul de interceptare Aegis, a precizat purtătorul de cuvânt.

„Noi nu organizăm o conferinţă de presă specială, deoarece nu vrem să fim sub influenţa provocărilor nord-coreene şi Coreea de Nord ar avea informaţii cu privire la strategia noastră dacă vom da detalii în public”, a adăugat purtătorul de cuvânt sub condiţia anonimatului.

„Nu există o mare probabilitate ca această rachetă să vizeze Japonia, dar am decis să ne pregătim pentru orice eventualitate”, a declarat o sursă guvernamentală agenţiei Kyodo.

Peninsula Coreea cunoaşte o reizbucnire a tensiunilor de la lansarea cu succes a unei rachete nord-coreene în decembrie, considerată de occidentali şi Japonia un test de rachetă, balistică, apoi a unui al treilea test nuclear în februarie.

Referindu-se la un nou test, ministrul sud-coreean al unificării Ryoo Kihl-Jaea a declarat luni parlamentarilor că are „semne în acest sens”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.