MAE are în vedere asigurarea deplinei securităţi a cetăţenilor români de la Ambasada României la Phenian

0

Ministerul Afacerilor Externe al României analizează „opţiunile valabile” în vederea asigurării deplinei securităţi a cetăţenilor români de la Ambasada României la Phenian, după ce Ministerul Afacerilor Externe al RPD Coreene le-a comunicat reprezentanţilor misiunilor diplomatice acreditate recomandarea de a avea în vedere posibilitatea evacuării personalului ambasadelor, pe fondul creşterii tensiunilor din zonă.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români să evite orice deplasare pe teritoriul Republicii Populare Democrate Coreene (Coreea de Nord), întrucât, la acest moment, starea de securitate este instabilă”, se arată într-un comunicat al instituţiei diplomaţiei române.

Potrivit sursei citate, MAE reafirmă necesitatea găsirii unor soluţii care să conducă la detensionarea actualei situaţii din Peninsula Coreeană. Totodată, MAE reafirmă necesitatea respectării rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi solicită ferm autorităţilor de la Phenian să se abţină de la orice acţiune care afectează pacea şi securitatea în regiunea Asiei de Nord-Est.

Ministerul Afacerilor Externe al RPD Coreene a convocat, vineri, reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Phenian. Cu această ocazie le-a fost comunicată recomandarea de a avea în vedere posibilitatea evacuării personalului ambasadelor, pe fondul creşterii tensiunilor din zonă.

MAE se află în permanent contact cu partenerii din UE şi NATO, pentru a stabili, în comun, conduita generală în perioada următoare.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.