EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Regionalizarea este cel mai important proiect în administraţie după 1989, susţine Liviu Dragnea

Vicepremierul Liviu Dragnea a evidenţiat, sâmbătă, 6 aprilie, la Râmnicu Vâlcea, importanţa procesului de regionalizare, pe care-l consideră cel mai important proiect în domeniul administraţiei după 1989.

„În acest an urmează să se realizeze foarte clar regionalizarea României. Dacă nu se va face în acest an pot spune că în niciun caz în următorii ani nu se mai poate realiza. Guvernul României, până la finele lui 2012, negociază cu Comisia Europeană domeniile, regiunile unde vor fi investite fonduri europene. La sfârşitul anului acestea vor fi prezentate Comisiei Europene. În acest sens dacă noi nu am face în acest an regionalizarea şi am face-o în anii următori ar trebui reluat procesul negocierilor cu Comisia Europeană pentru a fi acreditate regiunile şi astfel am pierde ani buni în absorbţia fondurilor. Eu voi prezenta duminică seara cum arată variantele de regionalizare a României, variante menite a omogeniza administrativ, economic şi social România. Aşa cum este acum România tendinţa este de polarizare pe regiuni în sensul că dacă se va menţine la fel vom avea regiuni din ce în ce mai bogate şi regiuni din ce în ce mai sărace”, a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a mai subliniat faptul că în acest an nu se va deschide niciun nou şantier în nicio administraţie publică locală.

„Noi nu vom repeta greşelile guvernelor anterioare. Atunci când venea un nou ministru se făceau noi proiecte, cele vechi stagnau, începeau altele, venea apoi un alt ministru, stagnau şi celelalte şi puneau alte proiecte. În acest an noi vrem să prioritizăm proiectele deja începute indiferent ce administraţie le-a demarat iar abia în 2014 aşteptăm primarii care să vină cu noi proiecte, dar şi aici trebuie precizat următorul lucru – lupta trebuie să se dea pentru absorbţia fondurilor europene şi nu pentru a cerşi bani de la bugetul de stat. Banii reali sunt banii europeni pentru care trebuie să ne luptăm.

Vorbeam de salarizarea primarilor. Important însă mi se pare să ne gândim la creşterea salariilor funcţionarilor publici din primării. Nu poţi să ai performanţă şi să ceri calitate de la funcţionari care sunt plătiţi cu 600-700 de lei pe lună. Dacă se dovedesc buni aceştia pleacă imediat în mediul privat drept consultanţi iar noi avem nevoie de funcţionari publici care să ştie să întocmească proiecte şi să absoarbă fonduri europene”, a mai spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a fost prezent la Conferinţa judeţeană a PSD Vâlcea, în care s-a adoptat o rezoluţie de către delegaţii participanţi prin care s-a cerut susţinerea actualului preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului pentru un nou mandat de vicepreşedinte al PSD la nivel naţional.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata