Spania: 5,15 miliarde de euro pentru un plan strategic pentru copii şi adolescenţi

Guvernul spaniol şi-a propus întărirea protecţiei şi asistenţei acordate minorilor şi a aprobat un plan pentru copii şi adolescenţi pentru perioada 2013-2016 în valoare de 5,15 miliarde de euro, care urmăreşte şi stabilirea exactă a situaţiei minorilor din Spania.

Planul, aprobat vineri în şedinţa de guvern, conţine 125 de măsuri destinate îmbunătăţirii situaţiei şi calităţii vieţii minorilor. Este vorba de creşterea vârstei la care aceştia se pot căsători, de la 14 la 16 ani, uşurarea primirii minorilor orfani în familii adoptive, sprijin sporit pentru toate familiile, atenţie acordată colectivelor minorilor în care este mai ridicat riscul de excluziune socială, prevenirea şi combaterea cazurilor de conflicte în care sunt implicaţi minorii sau protecţia sănătăţii acestora.

Ministrul spaniol al sănătăţii şi asigurărilor sociale, Ana Mato, a subliniat faptul că, pentru implementarea acestui plan, a fost nevoie de importante modificări legislative, în codul civil, sau mai precis, în legile ce privesc protecţia minorilor sau cea pentru combaterea violenţei domestice. Planul menţionat priveşte şi elaborarea de rapoarte asupra impactului tuturor proiectelor de legi asupra minorilor, precum şi consolidarea unui registru unificat pentru combaterea exploatării şi relelor tratamente aplicate acestora.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.