EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

UE şi-a dat acceptul pentru crearea Penguin Random House, un nou grup editorial gigant

0

Comisia Europeană şi-a dat vineri acceptul pentru crearea unui nou gigant mondial din domeniul editorial anglo-saxon, Penguin Random House, rezultat din fuzionarea grupului britanic Pearson şi grupului german Bertelsmann, relatează AFP.

Comisia a concluzionat că ”operaţiunea nu va ridica probleme de concurenţă, în special pentru că entitatea rezultată din fuzionare va continua să se confrunte cu mai mulţi concurenţi puternici”.

După anunţul de la sfârşitul lunii octombrie privind crearea acestei noi edituri, analiştii s-au declarat totuşi îngrijoraţi de eventuale probleme de concurenţă care ar putea apărea din cauza dimensiunii acestui nou grup editorial, care va fi dominat de Bertelsmann, cu 53% din acţiuni, în timp ce Pearson va deţine restul de 47%.

Scopul este de ”a publica mai eficient, prin formate şi canale de distribuţie clasice sau emergente”, a subliniat, la momentul anunţului privind fuzionarea, directorul Bertelsmann, Thomas Rabe.

Compania nou creată vrea să contracareze în special concurenţa reprezentată de actori precum distribuitorul online american Amazon şi celebrul său e-book reader Kindle.

Comisia Europeană precizează că a evaluat impactul operaţiunii pe pieţele de achiziţie a drepturilor de autor pentru cărţi în engleză, precum şi pe pieţele pe care se vând cărţi în engleză distribuitorilor.

Bruxellesul a concluzionat că, în Spaţiul Economic European, noua entitate ”se va confrunta în continuare cu o concurenţă din partea mai multor mari edituri şi a numeroase edituri de talie mică şi mijlocie”.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.