EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,21 RON
(+0.21%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(+0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.27%)
CAD
3,13 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(+0.06%)
RUB
0,07 RON
(+0.03%)
ZAR
0,29 RON
(+0.21%)
BRL
1,08 RON
(+0.61%)
CNY
0,63 RON
(+0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Antonescu: În campanie Victor Ponta a promis că va pune capăt „monopolului deţinut de Traian Băsescu pe Parchet”

0

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, într-o emisiune televizată, că premierul Victor Ponta a obţinut susţinerea electoratului promiţând că, alături de USL, va pune capăt monopolului politic deţinut de preşedintele Traian Băsescu în Justiţie.

‘Noi ştiam că CSM-ul, majoritatea sa, are comandă politică, dar atenţie! Domnul Ponta vorbeşte astăzi, poate este o întâmplare, sper să fie o întâmplare, despre faptul că Monica Macovei şi Daniel Morar au avut monopol pe Parchet. Nu, Traian Băsescu a avut monopol politic pe Parchet şi în campania electorală şi în tot anul 2012, din poartă-n poartă, din sat în sat, din oraş în oraş, Victor Ponta a cerut votul pentru a pune capăt monopolului lui Traian Băsescu şi a politizării de către Băsescu, nu de către Monica Macovei sau Daniel Morar. Este ceva ce mă deranjează’, a spus Antonescu.

Întrebat care este relaţia sa cu premierul Victor Ponta, Crin Antonescu a replicat că, atât în cadrul USL, cât şi în relaţia personală dintre cei doi co-preşedinţi ai Uniunii, ‘se poate merge mai departe’ în ciuda divergenţelor legate de numirea procurorilor.

‘Ne străduim să mergem înainte. Deocamdată am deplină speranţă că vom reuşi pentru că sunt lucruri de făcut, şi dacă în continuare vom constata că nu am făcut ce am spus în faţa oamenilor, ci altceva – nu ştiu, aşa a fost nevoie, aşa ne-a spus nu ştiu care ambasadă – atunci vine întrebarea: Dacă nu puteam face altceva decât ce a făcut Traian Băsescu înainte, dacă ceea ce putem face noi în politică externă că suntem prieteni cu Băsescu, nu duşmani, atunci de ce nu i-am lăsat pe Traian Băsescu, pe Emil Boc şi pe Ungureanu să facă ei treabă că originalul e întotdeauna preferabil copiei. Ca relaţie personală, la fel cred că putem să mergem înainte’, a spus Antonescu.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.