Cerşetori, vânzători ambulanţi şi călători frauduloşi, descoperiţi în trenuri

Peste 400 de infracţiuni au fost constatate în urma unor controale în trenuri şi gări CFR, la sfârşitul săptămânii trecute, fiind depistaţi 56 de cerşetori, 26 de vânzători ambulanţi, 41 de minori lipsiţi de supraveghere şi 728 de călători frauduloşi, a informat, luni, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La acţiune au participat peste 1.100 de poliţişti, sprijiniţi de lucrători CFR, jandarmi şi poliţişti comunitari. Ei au constatat peste 400 de infracţiuni şi au aplicat 380 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor se ridică la 96.455 de lei, a bunurilor ridicate în vederea confiscării, la 3.958 de lei, iar a taxelor şi suprataxelor la 7.630 de lei.

Au fost desfăşurate activităţi în 740 de trenuri de călători, 128 de trenuri de marfă, au fost verificate 151 de sisteme de pază şi 82 de locuri de păstrare şi manipulare de valori monetare.

Au fost constatate 43 de infracţiuni, dintre care 22 de natură juridică şi 14 de natură economică. De asemenea, au fost depistaţi nouă suspecţi de infracţiuni şi o persoană urmărită în temeiul legii.

Dintre cele 380 de sancţiuni contravenţionale, 216 au fost pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 80 pentru contravenţii la normele privind transporturile pe căile ferate române, 39 împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi patru în urma unor încălcări ale legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.