Încă 30 de zile de arest pentru judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au prelungit cu 30 de zile mandatele de arestare preventivă pentru judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti, acuzate de trafic de influenţă şi luare de mită.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul altor şase persoane implicate în acest caz: Ileana Răducan, avocat în Baroul Dolj, Marian Vasile Tudor, Angela Cîrlan şi Leon-Marius Neagu, Maria Catrin şi Marian Staicu, fratele lui Dinel Nuţu (fost Staicu).

Instanţa a admis luni o cerere a procurorilor DNA privind prelungirea arestării pentru cele opt persoane, însă hotărârea Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă.

Potrivit DNA, judecătoarea Viorica Dinu este acuzată de patru infracţiuni de trafic de influenţă şi luare de mită, Antonela Costache de complicitate la trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă, Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, de luare de mită, complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă, Costel Petre, avocat în Baroul Bucureşti, de complicitate la luare de mită şi cumpărare a influenţei, dare de mită, soţia lui, Daniela Petre, de complicitate la luare de mită, cumpărare a influenţei şi Marian Staicu, fratele lui Dinel Staicu, de dare de mită.

În acelaşi dosar mai sunt acuzaţi Ileana Răducan, avocat în Baroul Dolj, Angela Cîrlan, Leon-Marius Neagu, Marian Catrin, Marian Vasile Tudor.

DNA susţine că, în luna ianuarie, grefierul Sorin Vasilescu de la Tribunalul Bucureşti a primit 5.000 de euro de la avocaţii Ileana Răducan şi Costel Petre pentru a manipula sistemul informatic de înregistrare a cauzelor penale, astfel încât dosarul privind eliberarea din arest a omului de afaceri Dinel Staicu să fie repartizat la un complet din care făceau parte şi cele două judecătoare.

De asemenea, Sorin Vasilescu, în baza unei înţelegeri cu Antonela Costache, a pretins de la Ileana Răducan suma totală de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine, iar 100.000 de euro pentru cealaltă judecătoare, care, la rândul său, urma să împartă aceşti bani cu ceilalţi membri ai completului.

Totodată, pentru a determina pe judecători să dispună punerea în libertate a fratelui său, Dinel Staicu, i-a remis avocatului Costel Petre suma de 60.000 euro.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.