Pantofii roşii ai papei Benedict al XVI-lea vor fi expuşi într-un muzeu din Granada

Papa emerit Benedict al XVI-lea şi-a donat faimoşii pantofi roşii Ordinului Ospitalier San Juan de Dios (Orden Hospitalaria San Juan de Dios), care îi va expune la muzeul său din oraşul spaniol Granada, denumit Casa de los Pisa, relatează marţi agenţia EFE.

Această încălţăminte a ajuns la Granada după ce fostul suveran pontif a dăruit-o în semn de recunoştinţă directorului Farmaciei Vaticanului, Rafael Cenizo, care face parte din Ordinului Ospitalier San Juan de Dios. A fost confecţionată de pantofarul Adriano Stefanelli din Roma, iar în interiorul ei apare imprimat numele tatălui acestuia, Antonio, creatorul acestui tip de încălţăminte papală. În respectivul muzeu spaniol mai este expusă şi încălţămintea roşie purtată de papa Benedict al XV-lea în anul 1912, alături de alte obiecte ce au aparţinut de-a lungul vremii diverşilor suverani pontifi.

Pantofii roşii sunt un simbol al puterii papei, întrucât culoarea roşie este rezervată împăraţilor şi mai simbolizează sângele martirilor credinţei. Cu toate acestea, actualul papă Francisc nu a urmat obiceiul de a purta pantofi roşii.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.