Protest al profesorilor danezi faţă de închiderea şcolilor, pe 35 de kilometri

Mii de profesori danezi au format, marţi, 9 aprilie, un şir de 35 de kilometri lungime, între două oraşe, pentru a protesta împotriva unei decizii a municipalităţii locale de a închide o serie de şcoli, transmite AP.

Sindicatul danez al profesorilor a anunţat că aproximativ 6.000 de profesori s-au aliniat de-a lungul drumului care leagă Copenhaga de Roskilde pentru a manifesta contra unei decizii a angajatorilor de a închide şcolile, după ce negocierile pe acest subiect au fost întrerupte pe 1 aprilie.

Decizia de închidere a şcolilor vizează 52.000 de profesori şi afectează circa 875.000 de elevi, majoritatea din şcoli primare şi secundare.

Nu au fost oferite detalii privind discuţiile, dar reprezentanţii profesorilor au declarat că sindicatul a respins Pactul privind forţa de muncă propus în cadrul reformei şcolare.

AP precizează că nu există informaţii privind negocierile în curs, dar se estimează că guvernul danez ar urma să intervină pentru a impune o soluţie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.