EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Relu Fenechiu: Valoarea CFR Marfă a fost stabilită de Asocierea Deloitte Consultanţă, Muşat & Asociaţii şi Systra

0

Valoarea companiei CFR Marfă a fost stabilită de Asocierea formată din Deloitte Consultanţă, Muşat & Asociaţii şi Systra, care asigură consultanţa în procesul acesteia de privatizare, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Afirmaţia lui Fenechiu vine în urma declaraţiilor făcute de fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu, la Radio France Internationale, în opinia căreia privatizarea CFR Marfă „cu siguranţă ascunde ceva”. În plus, Anca Boagiu a susţinut că valoarea reală a companiei ar fi undeva la două miliarde de euro.

„Este evident că activele companiei nu au fost evaluate şi din ce ştiam noi, în momentul în care eram la guvernare, compania în ansamblul ei ar putea valora circa două miliarde de euro. Preţul de pornire este unul care te face să râzi, cu atât mai mult cu cât compania are datorii acumulate din dezinteresul managementului pe care l-a avut şi lipsa de susţinere din partea miniştrilor, de circa patru sute de milioane de euro”, a spus Boagiu, la postul de radio.

Relu Fenechiu a afirmat că nu se aştepta la astfel de afirmaţii din partea unui fost ministru al Transporturilor, care ar trebui să ştie realitatea din ministerul de resort.

„Mă aşteptam la astfel de afirmaţii din partea unor oameni care nu cunosc realitatea din Ministerul Transporturilor şi în niciun caz din partea unui fost ministru al acestei instituţii. Dacă această companie (CFR Marfă) valorează într-adevăr două miliarde de euro, bănuim că dânsa cunoaşte multe companii de profil, care sunt aşteptate să-şi depună oferta pentru cumpărarea pachetului majoritar de 51%, chiar şi la o valoare de jumătate din cea la care face referire fostul ministru al Transporturilor. Poate înainte de venirea doamnei Boagiu în ministerul Transporturilor, CFR Marfă valora două miliarde de euro, dar, după plecarea acesteia din funcţie, compania, cu siguranţă, nu mai valora atât’, a spus Relu Fenechiu.

Ministerul Transporturilor a publicat, vineri, anunţul de privatizare pentru CFR Marfă. Preţul de pornire a licitaţiei pentru 51% din acţiunile CFR Marfă este de aproape 800 de milioane de lei, iar dosarul de prezentare va putea fi achiziţionat contra sumei de 10.000 de euro sau echivalent în lei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.