Sindicatul Liber Oltchim organizează marţi un miting la sediul Guvernului

Sindicatul Liber Oltchim organizează marţi, între orele 11.00 -15.00, un miting la sediul Guvernului, cu participarea a 1.000 salariaţi ai SC Oltchim.

‘Sindicatul solicită Primului Ministru o întâlnire de urgenţă, la care să participe toţi factorii politici şi decizionali, pentru a discuta punct cu punct revendicările. CNS „Cartel ALFA” consideră că o prioritate pentru Guvern trebuie să fie salvarea locurilor de muncă. CNS „Cartel ALFA” cere Primul ministru şi Guvernului să pună deasupra oricăror alte interese, soarta oamenilor şi păstrarea locurilor de muncă’, se arată într-un comunicat al CNS cartel Alfa.

Manifestanţii solicită accesarea urgentă de către SC Oltchim a capitalului de lucru în sumă de 45 milioane de euro, necesar repunerii în funcţiune la nivelul de 65% din capacitate a instalaţiilor din activul Rm. Vâlcea, urmată de repornirea instalaţiilor: Petrochimie Arpechim Piteşti, Monomer şi Policlorura de vinil.

De asemenea, sindicaliştii solicită ca planul de reorganizare întocmit conform Legii nr. 85/2006 privind procedura de insolvenţă să includă cu prioritate funcţionarea combinatului cu toate instalaţiile (inclusiv Petrochimie Piteşti, PVC şi Monomer) şi capitalizarea SC Oltchim prin majorarea capitalului social prin conversia creanţelor Electrica AVAS, bănci, etc în acţiuni.

Un alt punct se referă la drepturile salariale (salarii şi tichete de masă) restante ale salariaţilor care să fie acordate până la data de 10 aprilie 2013, privatizarea (activul Rm. Vâlcea şi activul Petrochimie Piteşti) să se facă din procedura de insolvenţă împreună cu Rafinăria Arpechim Piteşti în iunie 2013, iar administratorii judiciari să găsească soluţii pentru menţinerea instalaţiilor în funcţiune până la privatizare în iunie 2013, să renunţe la şomaj tehnic şi concedieri colective atâta timp cât nu este elaborat şi aprobat planul de reorganizare.

Manifestanţii cer o decizie politică şi guvernamentală privind strategia de funcţionare cu toate instalaţiile (inclusiv Petrochimie Piteşti, Monomer şi PVC) şi de privatizare a SC Oltchim împreună cu Rafinăria Arpechim Piteşti, stabilirea unei conduceri competente pentru rezolvarea problemelor economice şi menţinerea liniştii sociale şi respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă şi promovarea Dialogului social de către administratorii judiciari.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.