Victor Ponta declară că nu îl va propune pe Predoiu ca ministru al justiţiei, dar recunoaşte că şi l-ar fi dorit în Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că nu îl va propune pe fostul ministru al justiţiei Cătălin Predoiu pentru a ocupa din nou acest portofoliu, deoarece nu vrea să tensioneze relaţiile cu liberalii, dar recunoaşte că atunci când a făcut Guvernul, în luna mai, ar fi dorit să îl păstreze în Cabinet.

„Nu îl voi propune pe domnul Predoiu, deşi, sigur, s-ar califica (…) Am văzut speculaţiile, nu îl voi propune pentru că nu vreau să fie un nou motiv de ceartă între mine şi PNL. Dar, dacă vreţi, aşa, ca istorie, am vrut să îl ţin pe domnul Predoiu în luna mai, când am făcut Guvernul”, a spus Ponta, la RTV.

El a adăugat că acela nu a fost un moment politic propice, iar acum contextul este cu atât mai puţin adecvat unei astfel de propuneri.

„Mi-am asumat răspunderea de a propune o persoană care să corespundă profilului pe care eu îl consider potrivit: să nu fie membru de partid, să provină din justiţie -judecător, procuror, avocat- şi, era să zic: să vorbească engleza. Nu, să vorbească bruxelles-eză dacă se poate”, a spus premierul, referindu-se la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul ministru al justiţiei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.