EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

CAB: Fostul şef ANAF Sorin Blejnar poate părăsi ţara

0

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar poate părăsi ţară, a decis Curtea de Apel Bucureşti în urma ridicării acestei interdicţii.

 CAB a admis marţi plângerea formulată de Sorin Blejnar împotriva ordonanţei procurorului Direcţia Naţională Anticorupţie privind prelungirea măsurii obligării de a nu părăsi ţara.

Decizia CAB nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Procurorii DNA au decis pe 1 aprilie prelungirea cu încă 30 de zile a interdicţiei de a părăsi ţara în cazul lui Blejnar, însă acesta a contestat ordonanţa.

Măsura preventivă a fost luată în dosarul în care fostul şef ANAF este anchetat pentru infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat cu privire la produse petroliere.

El este cercetat în dosarul în care sunt anchetaţi fostul său şef de cabinet Codruţ Marta şi fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu, omul de afaceri Radu Nemeş şi alte persoane, acuzaţia fiind de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

În 17 iulie 2012, Sorin Blejnar a fost la DNA unde i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile din dosar.

La aceeaşi dată, DNA preciza că în perioada mai 2011-iulie 2012 Sorin Blejnar, fost şef al ANAF, a acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

„Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Sorin Blejnar, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii că în perioada mai 2011-iulie 2012 învinuitul Blejnar a acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare”, preciza DNA.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.