Chinezii preiau primul loc în turismul mondial

Euronews anunţă că turiştii chinezi i-au depăşit pe cei germani ca sume cheltuite în străinatate.

Chinezii au preluat primul loc de la germani în topul turiştilor care au cea mai mare pondere în turismul mondial, ca sumă cheltuită pentru turism extern.

Organizaţia pentru Turism a ONU a anunţat că acest lucru s-a întâmplat după o decadă de  creştere permanenta a numarului de turisti chinezi care-si petrec concediul in strainatate.

Chinezii sunt  cunoscuţi ca amatori de turism organizat şi de resorturi dintre cele mai scumpe atunci când merg în vacanţă sau doar în călătorie în străinatate, menţionează articolul Euronews.

Citeste si:  Aproape 201.000 de autoturisme second-hand, înmatriculate în primele 11 luni din 2014

Ei au cheltuit in 2012 cu 41% mai mulţi bani pe turismul extern faţă de anul precedent.

În sume, turiştii chinezi au cheltuit anul trecut 78 de miliarde de euro pe turismul în afara Chinei, depăşindu-i pe germani şi americani care au cheltuit câte 64 de miliarde de euro. Englezii şi ruşii completează top 5 cu câte 40 respectiv 33 de miliarde de euro.

Datorită creşterii veniturilor populaţiei, China a devenit cea mai importantă  sursă de turişti din lume. O mulţime din ei vin în Europa, dar destinaţiile lor favorite rămân Hong Kong, Taiwan şi Insulele Maldive, se scrie în articolul Euronews.

Citeste si:  Sistemul de rezervări Wizz Air va fi întrerupt în acest week-end

Asociaţia Germană de Turism ( DRV),  prevăzuse ascensiunea în top a chinezilor şi faptul că vor prelua primul loc, având în vedere că populaţia Chinei depăşeşte ca număr Europa, America de Nord şi Rusia luate împreună, menţionează Euronews. Dar trecerea chinezilor pe primul loc a fost surprinzător de rapidă, a declarat preşedintele Asociaţiei germane de Turism.

 

Marian Cirstian

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata