Coreea de Nord va ataca principalele oraşe nipone în caz de conflict

Coreea de Nord a ameninţat miercuri că va transforma Japonia într-un ‘câmp de bătălie’ cu posibile atacuri în principalele oraşe japoneze, printre care Tokyo, Osaka şi Kyoto, în cazul în care niponii ar face mişcări care ar provoca începerea unui conflict armat, relatează EFE.

Într-un editorial publicat miercuri de ziarul partidului unic nord-coreean, Rodong Sinmun, regimul ameninţă, de asemenea, cu ‘distrugerea’ Japoniei dacă aceasta va acţiona politic împotriva Coreii de Nord, într-un moment de accentuată tensiune în peninsulă.

‘Japonia este aproape de teritoriul nostru şi, prin urmare, nu ar putea fugi de atacurile noastre’, adaugă editorialul, care citează ca obiectiv militar cinci oraşe nipone, în care se află o treime din populaţia de circa 127 de milioane a ţării.

Editorialul nord-coreean denunţă faptul că Japonia a desfăşurat numeroase dotări militare pe coasta din faţa ţării comuniste, astfel că, ‘dacă se realizează un act de război, întregul teritoriu al arhipelagului nipon se va transforma într-un câmp de bătălie’.

Potrivit editorialului, armata Coreii de Nord poate ‘face să sară în aer bazele militare’ ale SUA nu numai în Japonia, ci şi în alte zone ale regiunii Asia-Pacific.

‘Actualul regim japonez optează pentru riscul militar, intensificându-şi politica ostilă la adresa Coreii de Nord pe aceeaşi linie cu politica dură a SUA de reprimare prin forţa armelor’, iar ‘mişcările ostile ale Japoniei contra Coreii de Nord nu vor putea conduce decât la autodistrugerea sa’, concluzionează editorialul.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.