Crin Antonescu: PNL se opune categoric oricărei supraimpozitări sau creşteri de fiscalitate

Partidul Naţional Liberal se opune oricărei supraimpozitări sau creşteri de fiscalitate, a declarat, marţi, 9 aprilie, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

 Liderul liberalilor a fost întrebat cum vede măsura anunţată de premierul Victor Ponta privind impozitarea cu 10% a salariilor bugetarilor care depăşesc 1.000 de euro, el arătând că acest subiect a fost discutat în cadrul şedinţei USL.

„PNL se opune categoric oricărei supraimpozitări sau creşteri de fiscalitate şi datorită ataşamentului său la principiul cotei unice şi mai ales pentru că unul din angajamentele majore ale USL, la care ţinem toţi în aceeaşi măsură, liberali sau social-democraţi, este acela că nu vor creşte taxele şi impozitele. Poziţiile sunt clare şi soluţiile nu pot veni nici pentru rectificarea bugetară, nici pentru toate celelalte nevoi publice, nu foarte mari ce-i drept, nu pot veni din sume care nu sunt semnificative şi care s-ar obţine dintr-o taxare a veniturilor mai mari de 1.000 de euro şi aşa mai departe. Şi în plan simbolic, dar şi în plan practic nu putem să acceptăm o asemenea formulă pentru că ea pe de-o parte încalcă angajamentele electorale, iar pe de altă parte nu rezolvă problema bugetară”, a spus Antonescu, la finalul şedinţei USL de la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că trebuie luate măsuri de fond care să poată stimula apariţia locurilor de muncă şi implicit încasările la buget.

Preşedintele liberalilor a arătat că „nevoile” de la rectificarea bugetară nu pot fi acoperite de introducerea unei astfel de taxe de solidaritate.

„Există calcule diferite, dar esenţial este că, orice cifră am lua, niciuna nu reprezintă o suplimentare semnificativă a bugetului, ceva care sa acopere nişte necesităţi semnificative din acest buget.(…) Eu am înţeles ce a spus premierul, am avut această discuţie şi în interior şi i-am spus premierului că nevoile de la rectificare nu pot fi oricum acoperite de introducerea unei asemenea taxe”, a afirmat el.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Dani spune

    PNL sustine oameni bogati dar au uitat cand s-a trecut la impozitare unica salarile mari au ramas asa de mari iar unele de 20de ori mai mici in aceeasi firma.Sa taxeze mai mult pe cei bogati,si in Germania se taxeaza pana la 43 la suta impozite pe venit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.