DIICOT: Nouă persoane din Craiova, reţinute pentru falsificare de carduri bancare

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au reţinut nouă persoane din Craiova, acuzate că fac parte dintr-o grupare care a confecţionat, distribuit şi montat aparatură de tip skimming pe ATM-uri din state ale Uniunii Europene, Cambogia sau Coreea.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru efectuarea de retrageri sau operaţiuni financiare frauduloase.

La data de 5/6 aprilie 2013, în baza informaţiilor furnizate de către procurorii DIICOT, autorităţile judiciare franceze au reţinut în Franţa patru membri ai grupării.

De asemenea, pe 8 aprilie, procurorii DIICOT au prins alţi trei membri ai grupării, pe raza municipiului Craiova, în timp ce transportau cu un autoturism aparatură şi echipamente de skimming.

Procurorii DIICOT au efectuat luni 18 percheziţii domiciliare în judeţele Dolj şi Hunedoara, la locuinţele membrilor grupării, în vederea identificării de mijloace de probă.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul SAS – IPJ Dolj, SCCO Gorj, IJJ Craiova, suportul informatic fiind asigurat de către DIPI Dolj şi SOS Craiova.

DIICOT cooperează în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare franceze.

O parte din membrii grupării au fost anterior trimişi în judecată în 2012, pentru comiterea de infracţiuni informatice.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.