Peste 89.000 de cereri de înscriere în învăţământul primar

Peste 89.000 de cereri de înscriere în învăţământul primar, pentru anul 2013 – 2014, au fost înregistrate până marţi, 9 aprilie, la ora 20,00, informează un comunicat al ministerului Educaţiei.

Potrivit sursei citate, din totalul înscrierilor 76.101 sunt solicitări pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 13.085 pentru copiii care împlinesc 6 ani începând cu 1 septembrie 2013.

Până în prezent, 4.154 de cereri au fost completate online, prin formularul disponibil pe site-ul MEN, www.edu.ro, la secţiunea Înscrierea în învăţământul primar.

Dintre cele 4.154 formulare, 3.060 au fost deja validate la secretariatele unităţilor de învăţământ unde părinţii au aplicat.

”Înscrierea s-a desfăşurat în condiţii optime, în toată ţara, nefiind înregistrate situaţii speciale în ceea ce priveşte funcţionarea aplicaţiei informatice, conform graficelor anexate”, adaugă MEN.

Ministerul precizează că, pentru a putea fi luate în considerare, toate cererile completate online trebuie să fie semnate la sediul unităţii de învăţământ unde părinţii doresc să îşi înscrie copiii.

Părinţii trebuie să prezinte, cu această ocazie, copiile şi originalele actului de identitate, ale certificatului de naştere al copilului şi, acolo unde este cazul, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare / clasei I. Actul justificator este necesar pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani, respectiv 7 ani, după 31 august 2013.

Prima etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014 se desfăşoară în perioada 2-22 aprilie. Afişarea listei copiilor înscrişi se va face în data de 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există, şi a inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti. Cea de-a doua etapă se desfăşoară în perioada 8-17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă. Lista finală va fi publică în data de 24 mai.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.