EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Ponta: România s-a încadrat în ţinta de deficit stabilită. Avem creştere a exportului de 8%, pe primul trimestru

0

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că în primul trimestru România a avut o creştere a exportului de 8% şi a înregistrat cel mai mic deficit al balanţei comerciale din ultimii 10 ani reuşind să se încadreze în ţinta de deficit trimestrial stabilită cu Fondul Monetar Internaţional.

„Veştile bune ţin de faptul că am avut o creştere semnificativă de 8% a exportului, că avem cel mai mic deficit al balanţei comerciale din ultimii 10 ani, că ne-am încadrat în ţinta de deficit trimestrial stabilit cu FMI, că avem încasări de peste 10% creştere atât la TVA, la accize, la impozitul pe venit. Veştile proaste sunt cele legate de o scădere importantă a veniturilor privind impozitul pe profit.

Aici, fără să ţin cursuri economice, sunt două explicaţii. Pe de o parte sunt companii multe care intră în insolvenţă pentru că neavând asigurat un flux de creditare nu reuşesc să facă faţă cu obligaţiile pe care le au faţă de bugetul de stat cât şi faţă de alţi furnizori, iar a doua categorie, şi acolo trebuie să accelerăm de fapt modificarea Legii insolvenţei, se referă la cei care intră cu rea credinţă în insolvenţă în aşa fel încât nu mai plătesc niciun fel de taxă, de impozit, nimic din ceea ce plătesc celelalte companii care trăiesc în mod normal pe piaţa economică. Merg mai departe, îşi ţin activitatea fără să plătească nicio taxă şi intră în insolvenţă tocmai pentru a avea acest avantaj faţă de celelalte societăţi”, a afirmat premierul la finalul şedinţei USL.

El a spus că Executivul trebuie „să umble” la Legea insovenţei pentru a ajuta firmele care sunt „realmente” în insolvenţă şi să îi sancţioneze pe cei care intră „fraudulos” în acest proces.

„Trebuie să umblăm la legea insolvenţei (…) în aşa fel încât să îi ajutăm să nu închidă tot pe cei care intră realmente pentru o perioadă limitată. Dar, de asemenea, să îi sancţionăm direct cu falimentul pe cei care intră în mod fraudulos în insolvenţă doar pentru a nu plăti taxe şi impozite. Este preocuparea principală pentru trimestrul al doilea, mai ales că la sfârşitul acestuia trebuie să intrăm în boardul FMI. Referitor la privatizarea CFR, la Transgaz veştile sunt foarte bune, avem o supra-subscriere importantă şi mă bucur. Acesta este un semn de încredere şi de potenţial de dezvoltare,” a adăugat Victor Ponta.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.