Rusia va oferi Serbiei un împrumut de 400 de milioane de dolari

Rusia şi Serbia vor semna mai multe acorduri interguvernamentale cu ocazia vizitei premierului sârb Ivica Dacic la Moscova, programată pentru 10 şi 11 aprilie, Moscova urmând să ofere guvernului de la Belgrad şi un împrumut în valoare de 400 de milioane de dolari, a anunţat marţi serviciului de presă al guvernului sârb, citat de agenţia RIA Novosti.

Discuţiile dintre cele două delegaţii vor fi consacrate cooperării economice, umanitare, realizării de investiţii şi problemei kosovare.

Belgradul va propune extinderea regimului de liber schimb în comerţul bilateral la mai multe produse, printre care se numără autoturismele, tutunul, zahărul şi brânzeturile.

Principalul acord care va fi semnat este cel care prevede acordarea unui împrumut Serbiei în valoare de 400 de milioane de dolari pentru a susţine bugetul acestei ţări. Alte acorduri vor fi încheiate în domeniul cooperării militare, în sectorul transporturilor feroviare, pentru recunoaşterea reciprocă a diplomelor şi gradelor ştiinţifice şi pentru protecţia monumentelor militare. Cele două ţări vor mai realiza şi un plan pentru dezvoltarea unui centru umanitar comun până în anul 2015. Serviciile vamale din Rusia şi Serbia vor semna un memorandum pentru schimbul de date în sectorul comerţului exterior.

Premierul sârb se va întâlni miercuri cu omologul său rus Dmitri Medvedev şi cu preşedintele Vladimir Putin. Delegaţia sârbă urmează să poarte negocieri şi cu vice-preşedintele Consiliului de administraţia al băncii ruse VTB, Vassili Titov.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.