Soros propune din nou Germaniei să părăsească zona euro

Pentru depăşirea cu succes a crizei financiare în Europa, Germania ar trebui să accepte emiterea de obligaţiuni europene comune (aşa-numitele eurobonduri) sau să părăsească uniunea valutară, a declarat cunoscutul miliardar american George Soros, prezentând un raport intitulat ‘Cum se poate salva UE de criza euro’ la conferinţa de la Frankfurt, un eveniment organizat marţi de Centrul pentru studii financiare.

‘Ori eurobonduri, ori ieşirea din zona euro – şi una şi alta va fi mult mai mult în beneficiul atât al UE, cât şi al Germaniei decât menţinerea cursului de până acum’, a opinat investitorul american, potrivit căruia, ‘numai o Germanie activă’ poate depăşi criza, conform staţiei de radio BFM.

Problema constă, potrivit acestuia, în faptul că Berlinul depune minimum de eforturi pentru a salva moneda euro – exact cât este nevoie la un moment, dar nu mai mult – ceea ce este o greşeală, în opinia sa.

Criza, cel mai probabil, se va acutiza încă înainte de alegerile parlamentare din Germania – 22 septembrie – a avertizat Soros, menţionând că recesiunea ameninţă şi Germania.

Celebrul miliardar şi filantrop s/a declarat convins că euro ar putea fi salvat şi fără de Germania în cazul retragerii acesteia din zona euro. În euroobligaţiuni, Soros vede oportunităţi suplimentare pentru a evita falimentul într-o serie de probleme ale zonei euro şi crearea de stimuli pentru creşterea economiilor naţionale.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.