EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

Vosganian: Companii mari din domeniul industriei chimice, interesate de Oltchim

0

Câteva companii importante din domeniul industriei chimice şi-au exprimat în scris intenţia de a participa la privatizarea combinatului Oltchim, a anunţat miercuri ministrul Economiei, Varujan Vosganian, precizând că negocierile cu respectivele companii vor începe săptămâna viitoare.

„Vă informez în avanpremieră că există un număr important de oferte serioase din partea unor mari companii din domeniul industriei chimice care şi-au manifestat în scris intenţia de a participa la privatizarea Oltchim. Noi de săptămâna viitoare începem dialogul cu aceste companii. Dialogul nu va fi făcut public, nu dorim să reiterăm experienţa anterioară, care a dus la eşecul privatizării, dar la timpul util vom prezenta aceste oferte, în cursul unei proceduri transparente de privatizare”, a afirmat ministrul Vosganian, la începutul şedinţei de guvern.

Premierul Victor Ponta s-a declarat dispus să se întâlnească cu orice investitor serios, atenţionând însă că Executivul trebuie să se protejeze „de manipulări şi dezinformări”.

„Cu orice fel de mare investitor serios veţi discuta, eu îl voi primi. Atenţie la escroci! (…) Aţi văzut ce s-a întâmplat anul trecut”, a spus Ponta.

Vosganian a afirmat că Ministerul Economiei îşi propune să schimbe „filosofia de privatizare”, urmând să dea prioritate nu preţului de vânzare a combinatului, aşa cum s-a întâmplat la precedenta licitaţie, câştigată de Dan Diaconescu, ci sumei care ar urma să fie investită în Oltchim ulterior.

„Ne interesează cei care doresc să investească şi ne interesează mai mult nivelul investiţiei ulterioare decât al preţului de vânzare”, a explicat Vosganian.

Premierul Ponta l-a asigurat de sprijinul Guvernului pentru „toate acţiunile” întreprinse.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.