CEDO recomandă ca destinaţia imobilelor ce trebuie retrocedate să nu fie păstrată mai mult de zece ani

CEDO recomandă ca destinaţia imobilelor ce trebuie retrocedate şi care găzduiesc şcoli sau spitale să fie menţinută doar şapte – zece ani, în contextul în care proiectul iniţial al legii retrocedărilor elaborat de Guvernul Ponta prevedea ca termenul să fie de 20 de ani.

„Înţeleg că a existat o observaţie legată de anii în care nu se poate preschimba destinaţia imobilului. Noi propusesem 20 de ani să nu se schimbe. Opinia Curţii e mai degrabă să avem un termen un pic mai redus, un termen rezonabil”, a afirmat Victor Ponta, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern.

Citeste si:  România, condamnată din nou la CEDO pentru condiţiile de detenţie

El a mai precizat că, în consecinţă, va trebui realizat un program conform căruia şcolile şi spitalele ale căror clădiri urmează să fie retrocedate să beneficieze de noi sedii.

„Nu e uşor acest lucru. Pare uşor acum…. peste zece ani, dar o să treacă repede timpul acesta”, a arătat premierul.

Victor Ponta a reamintit că reprezentanţi ai Guvernului au fost la Strasbourg, introducând în proiectul privind retrocedările toate observaţiile CEDO, în aşa fel încât România să nu mai rişte să piardă procese în acest domeniu.

Citeste si:  Soţia atentatorului sinucigaş din Stockholm este originară din România

El a subliniat că impozitul de 85% impus celor care cumpără drepturi litigioase este acceptat de CEDO.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata