Compania Costa Crociere, condamnată la un milion de euro amendă după naufragiul Concordia

Compania Costa Crociere, proprietară a navei Concordia care a naufragiat în urmă cu 15 luni în apropierea insulei Giglio (Toscana), accident soldat cu moartea a 32 de persoane, a fost condamnată miercuri la o amendă de un milion de euro la sfârşitul unei proceduri de negociere, informează AFP.

Un tribunal din Grosseto, în Toscana, care s-a ocupat de acest caz, a acceptat cererea pedepsei negociate depusă de companie în februarie şi a condamnat Costa Crociere la această amendă, a informat presa italiană.

Compania proprietară a luxosului pachebot a scăpat astfel de un eventual proces penal, iar familiile victimelor naufragiului nu pot acum decât începe o urmărire civilă împotriva sa.

‘Este soluţia cea mai rezonabilă în raport cu ceea ce s-a întâmplat şi este o soluţie echilibrată’, a declarat avocatul companiei, Marco De Luca, mai ales că procurorul a fost de acord cu această pedeapsă negociată.

Compania şi-a recunoscut responsabilitatea administrativă pentru că angajaţii săi sunt consideraţi ca fiind la originea naufragiului.

Nava de croazieră Costa Concordia (un pachebot de 300 de metri, cu o greutate de 112.000 de tone), la bordul căreia se aflau 4.229 de persoane, dintre care 3.200 de pasageri din 60 de ţări, a eşuat în noaptea de 13 ianuarie 2012, în apropiere de mica insulă Giglio, din arhipelagul regiunii Toscana, după ce s-a lovit de o stâncă, la aproximativ 300 de metri de ţărm.Naufragiul, considerat unul dintre cele mai grave accidente din istoria marinei italiene, s-a soldat cu 32 de morţi, iar cadavrele a două persoane nu au fost încă descoperite.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.