Fitch a confirmat şi a retras ratingul pe termen lung „B minus” atribuit Băncii Româneşti

Fitch Ratings a confirmat ratingul pe termen lung atribuit Băncii Româneşti la ‘B minus’, cu perspectivă negativă, calificativul pe termen scurt la ‘B’, ratingul de viabilitate (VR) la ‘b minus’, ratingul de suport la ‘g’ şi simultan a retras aceste ratinguri, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Ratingurile au fost retrase deoarece s-a oprit participarea la procesul de evaluare şi Fitch consideră că ratingurile nu mai sunt considerare relevante pentru zona de acţiune a agenţiei. Fitch nu va mai furniza estimări de rating sau analize referitoare la Banca Românească, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 20 ani de activitate pe piaţa bancară din România.

În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 99,279% din capitalul social al acesteia.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.