EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

În parcurile Capitalei vor fi montate aparate de fitness şi vor fi plantate flori perene, arbuşti şi trandafiri

0

Activităţile de îngrijire a parcurilor şi spaţiilor verzi din capitală au început din data de 11 martie, iar reprezentanţii primăriilor sectoarelor 3, 4 şi 6 au precizat  că aparatele de fitness, florile perene, arbuştii şi trandafirii nu vor lipsi anul acesta din parcuri şi zonele verzi.

Administraţia locală din sectorul 3 a precizat că până în prezent s-au tuns trandafirii, s-au plantat flori, cum ar fi trandafiri, bellis şi viola, s-au plantat arbuşti, gard viu şi s-a pus gazon, ca element de decor în cadrul amenajărilor florale.

În privinţa locurilor de joacă, Primăria Sectorului 3 va înlocui sau repara aparatele de joacă din miniparcurile deja amenajate şi, dacă se va considera oportun, se vor amenaja noi astfel de zone.

De asemenea, în investiţiile planificate de către Primăria sectorului 3 se regăsesc şi aparate de fitness care vor fi amplasate în miniparcuri.

Primăria sectorului 4 are în plan pentru acest an reamenajarea cu tartan a spaţiilor de joacă deja existente.

„Suntem singurul sector al Capitalei care a gândit realizarea unor locuri de joacă, special destinate copiilor cu dizabilităţi locomotorii. Sperăm ca şi în acest an să fim sprijiniţi de oameni care simt să susţină demersul nostru, prin care ne dorim sporirea suprafeţei verzi. În anii precedenţi am beneficiat de material dendrologic, oferit gratuit de cei care au dovedit spirit civic şi respect faţă de mediul înconjurător”, a declarat primarul Cristian Popescu-Piedone.

Un prim proiect în acest sens al primarului pentru anul în curs este plantarea a peste 200 de copaci în zona periferică a sectorului 4, respectiv în cartierul Progresul. Într-o a doua etapă, vor mai fi donaţi alţi 200 de puieţi, care vor fi plantaţi tot în zona periferică, respectiv în cartierul Apărătorii Patriei.

„Mai avem în derulare un alt proiect, prin care ne dorim să stimulăm interesul micuţilor faţă de protejarea mediului, proiect pe care îl implementăm în colaborare cu unităţile de învăţământ din sectorul 4. În sectorul 4, vom sădi pe spaţiile verzi aferente plante perene, tip patru anotimpuri”, a mai spus Piedone.

Obiectivele Primăriei sectorului 6 în acest domeniu sunt creşterea suprafeţelor de spaţii verzi şi diminuarea agresiunii asupra celor existente, creşterea densităţii arborilor în plantaţiile de aliniament şi reabilitare a celor existente, reabilitarea zonelor verzi publice (parcuri, grădini, spaţii verzi aferente cvartalelor de locuinţe) aflate în gestiunea ADPDU S6 şi întreţinerea lor la standarde înalte, precum şi reamenajarea tuturor terenurilor degradate care au avut destinaţia iniţială de spaţii verzi.

Pentru reducerea costurilor şi creştere eficientă, administraţia locală a achiziţionat seminţe pentru producţie proprie prin sera din cadrul instituţiei şi intenţionează să planteze specii autohtone, arbori şi arbuşti în aliniamentele stradale, parcuri şi grădini.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.