EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Liviu Muşat (ADR Sud Muntenia): Există proiecte cu finanţare europeană cu risc mare de a nu fi finalizate

0

Există în prezent o serie de proiecte cu finanţare europeană cu risc mare de a nu putea fi finalizate, iar soluţia pentru a nu se pierde banii este rezilierea contractelor, a afirmat joi, la Piteşti, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat.

„Din păcate, sunt o serie de proiecte cu risc mare de a nu fi finalizate, drept pentru care ne preocupă şi pe noi (…) ce se întâmplă cu aceşti bani. Suntem conştienţi că există deja foarte multe motive pentru care se retrag bani României şi nu vrem să mai dăm şi noi motive suplimentare prin nefinalizarea unor proiecte”, a spus Muşat în prezentarea făcută la conferinţă regională cu tema „Creşterea absorbţiei fondurilor structurale şi de coeziune”.

El a anunţat că toate proiectele cu probleme vor fi verificate, iar în cazul celor care nu au şanse de finalizare se va decide rezilierea contractelor de finanţare.

„Verificăm şansele pe care proiectele cu probleme le au de a fi finalizate şi până la jumătatea anului trebuie să fim în măsură să decidem asupra lor, dacă continuă, au şanse de finalizare, iar dacă nu vom face gestul suprem, vom rezilia contractele de finanţare, pentru a reintroduce banii în circuitul de finanţare, pentru a da şanse altor proiecte de a fi finanţate”, a explicat Liviu Muşat.

La conferinţă regională cu tema „Creşterea absorbţiei fondurilor structurale şi de coeziune” va lua parte şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

La eveniment participă reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în gestionarea fondurilor structurale şi de coeziune, ai autorităţilor centrale şi locale, dar şi beneficiari şi consultanţi în domeniu.

„Scopul acestor întâlniri este de a răspunde necesarului de informaţii clare, bine documentate şi de ultimă oră şi totodată de a identifica problemele care obstrucţionează procesul de utilizare a instrumentelor structurale, precum şi posibile idei pentru înlăturarea respectivelor dificultăţi”, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

În paralel cu desfăşurarea conferinţei, în incinta hotelului care găzduieşte evenimentul va avea loc un târg de oportunităţi, unde experţi ai autorităţilor de management vor răspunde întrebărilor publicului interesat, unii dintre beneficiarii din regiune îşi vor prezenta proiectele realizate cu ajutorul fondurilor nerambursabile de la Uniunea Europeană, iar firmele de consultanţă îşi vor putea face cunoscute ofertele şi portofoliile de proiecte de succes.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.