Ponta, despre Romgaz şi Transgaz: Gazul este al ţării, taxele locale rămân la Mediaş

Premierul Victor Ponta susţine că prin mutarea sediilor Romgaz şi Transgaz în Bucureşti municipiul Mediaş nu pierde niciun loc de muncă şi nicio taxă locală.

„Angajaţii rămân la Mediaş. Romgaz şi Transgaz au intrat într-o asociere cu mari companii. Transgaz este, în aceste zile, la acea operaţiune de vânzare pe bursă a unui număr de acţiuni. Deci, practic, devin amândouă companii nu doar naţionale, ci şi cu implicare regională şi e foarte clar că trebuie să aibă o structură în Bucureşti. Nu putem fiecare să apucăm ceva din ţara asta şi să o ducem la noi, ‘haide, gazul este al Mediaşului’. Nu. Gazul este al ţării. Sigur că toţi angajaţii rămân la Mediaş, taxele locale rămân la Mediaş, dar nu e gazul Mediaşului, e gazul ţării. (…) Eu repet: pentru Mediaş nu se ia niciun om, eventual câţiva directori de acolo şi nu se schimbă nicio taxă locală. Toate taxele rămân acolo”, a afirmat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

El consideră că ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, „trebuie să se gândească la ce e bine pentru România” şi deputatul de Sibiu Mircea Cazan „trebuie să se gândească la ce e bine pentru Mediaş”.

Victor Ponta a spus că deocamdată în legătură cu acest subiect nu este consens în USL, dar că se va discuta şi se va găsi soluţia cea mai bună.

„Cei din zonă nu vor chestia asta şi nu cred că e vorba doar de liberali, cred că nici cei de la PSD. Ce om politic din zonă poate să trăiască fără gaz? Niciunul. Au alegători acolo. E normal. Oamenii de acolo sunt oameni importanţi, au salarii cât tot Guvernul la un loc, au A8-uri, au tot ce trebuie. La ei nu e criză”, a apreciat Ponta.

Deputatul liberal Mircea Cazan, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Sibiu, a anunţat miercuri, în timpul unei întâlniri cu sindicaliştii de la Romgaz şi cu prefectul sibian, că lunea viitoare va cere în Parlament demisia ministrului delegat pentru Energie, social-democratul Constantin Niţă.

Romgaz şi Transgaz vor avea sedii secundare în Bucureşti pentru internaţionalizarea celor două companii, a declarat marţi,ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, după întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor celor două companii şi ai autorităţilor locale din Mediaş.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Tomica spune

    Da, d-l Ponta are perfecta dreptate: gazul este al tarii. Dar eroarea sa este de a considera ca tara este Bucurestiul si guvernul. Pai atunci ne mutam cu totii in capitala si ne are la dispozitie pe toti. Probabil ca la procoratura inca n-au ajuns mijloacele moderne de comunicare, acolo trebuie sa ai infractorul in fata ca sa-l poti si aldui daca nu spune ce vrea sa auda anchetatorul. Astazi poti tine o video conferinta cu antipodul Terei ca si cum ai fi de fata. Adevarul este ca posturile de la Romgaz si de la Transgaz sun foarte jinduite si cei care le poftesc nu sunt dispusi sa se ingroape in provincie. Aicea este ascuns jokerul, restul este camuflaj verbal pentru naivi. Cum a fost asa ramane. Insusi postul de ministru „delegat” este cu adresa, mai ales ca ambele firme se vor privatiza. Cu toata treaba se putea foarte bine descurca si un sectretar de stat dar nu i-a placut, altfel suna ministru („delegat” de obicei nu se mai adaoga. Intai s-a spus ca acest „delegat” va lucra in structura MEco, acum vrea sediu si personal propriu. Incet, incet se umfla gogoasa si noi platim ambitiile marunte ale noii clientele. Auzi neica, acu avem si ministru „delegat”!? Suna ca dracu, vorba altui fost prim ministru. Prea aproape de „bun de legat”. Dar simtul umorului nu prea bantuie prin zona.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.