Trei membri CNA consideră ilegală propunerea de promovare în audiovizual a activităţii Forumului Constituţional

Narcisa Iorga, Alexandru Jucan şi Florin Gabrea – membri CNA – consideră că recomandarea adresată de preşedintele Consiliului, Laura Georgescu, radiodifuzorilor de a populariza campania de informare cu privire la revizuirea Constituţiei este ilegală.

„Recomandarea emisă de către preşedintele CNA, Laura Georgescu, către radiodifuzori este ilegală şi, în cel mai bun caz, una cu caracter personal, nicidecum una în numele CNA. Art 15. din Legea audiovizualului prevede că deciziile, recomandările şi instrucţiunile CNA se adoptă în şedinţa de plen a Consiliului, cu 6 voturi şi în prezenţa a cel puţin 8 membri. Recomandarea transmisă radiodifuzorilor în numele CNA pentru a populariza campania de informare cu privire la revizuirea Constituţiei nu a îndeplinit aceste prevederi legale”, se arată într-un comunicat de presă al CNA transmis miercuri .

Cei trei membri CNA susţin că „pentru actualul Consiliu, dominat de USL şi UDMR (8 membri din 11), nu ar reprezenta absolut nicio problemă ca o temă politică să devină decizie a CNA”.

„Suntem convinşi că recomandarea nu are alt scop decât acela de îmbuna spiritele politice din Parlamentul României, mai ales după ultima faptă ilegală a preşedintelui CNA, aceea de a falsifica decizia de modificare a Codului audiovizual. Prin acest nou demers nu a făcut decât să agraveze situaţia în care se află”, se apreciază în comunicat.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) recomandă posturilor de radio şi de televiziune participarea la campania de informare privind activitatea Forumului Constituţional prin difuzarea materialelor de promovare aferente în regim de campanie de interes public, se arată într-o recomandare semnată de preşedintele CNA, Laura Georgescu.

Justificarea recomandării CNA, postată pe site-ul instituţiei, este susţinută de „importanţa unei dezbateri ample cu privire la principalele probleme legate de Legea fundamentală care guvernează societatea românească şi de faptul că tema revizuirii Constituţiei este un subiect de interes public deosebit”.

Alexandru Jucan, Florin Gabrea şi Narcisa Iorga şi-au exprimat marţi, într-o conferinţă de presă, nemulţumirea că Decizia de modificare a Deciziei 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, adoptată unanim de Consiliu în 28 martie, a fost publicată în Monitorul Oficial într-o formă diferită faţă de cea pentru care Consiliul şi-a dat acordul.

Alexandru Jucan a precizat că este decis să depună miercuri la Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie plângere penală împotriva preşedintelui CNA, Laura Georgescu, pentru fals material în înscrisuri oficiale.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.